Tussenschoolse opvang

Wij bieden de mogelijkheid om uw kind tussen de middag op school over te laten blijven. De kinderen eten een boterham, drinken iets en krijgen de gelegenheid samen te spelen. Het overblijven is een moment van ontspanning en is niet bedoeld als verlenging van de schooldag. De kinderen spelen dan ook vooral met materialen die speciaal voor het overblijven zijn aangeschaft. Bij mooi weer wordt er buiten gespeeld met grote skelters, steppen en fietsen, skeelers, ballen en ander klein spelmateriaal. Bij slecht weer wordt er binnen gespeeld met de Wii, gezelschapsspellen en knutselmaterialen.
U meldt uw kind elk schooljaar opnieuw aan voor het overblijven. De kosten voor het overblijven zijn €1,20 per kind/per dag. De overblijfkrachten houden bij welke kinderen er zijn geweest. Ouders kopen, via een digitale strippenkaart, vooraf overblijftegoed voor hun kinderen. Er zijn strippenkaarten van €12,- (10 keer overblijven), €30,- (25 keer overblijven) en €60,- (50 keer overblijven). Strippenkaarten worden aangeschaft door een van de genoemde bedragen, onder vermelding van de naam en klas van uw kind, over te maken naar de rekening van het overblijven.

Voor het overblijven gelden de volgende afspraken:
• De kinderen brengen zelf brood en drinken mee.
• Snoep is niet toegestaan.
• De kleuters gaan direct om 12.00 uur eten. De overige kinderen spelen eerst even buiten en gaan om 12.15 uur naar binnen om te eten. Zodra de kinderen klaar zijn met eten en drinken mogen ze gaan spelen.
• De kinderen zitten, verdeeld in 3 leeftijdsgroepen, in aparte ruimtes.
• Als hun groep klaar is (maar uiterlijk om 12.30 uur) gaan de kinderen buiten spelen. Als het slecht weer is spelen de kinderen binnen.
• Om 12.45 uur wordt het spelmateriaal opgeruimd en om 12.55 uur gaat de bel om naar binnen te gaan.
• Er zijn zes vaste overblijfkrachten die zoveel mogelijk op vaste dagen en in vaste groepen ingezet worden. Er zijn altijd minstens vier overblijfkrachten aanwezig.
• De overblijfkrachten hebben regelmatig overleg met de directeur over de gang van zaken tijdens het overblijven. Daarnaast volgen zij trainingen en gaan naar de jaarlijkse studiedag voor alle overblijfkrachten van de SPOM-scholen.